ilk adımın önemi

Merhabalar, ben daha yeni anne oldum. 2 aylık kızım var. fakat ebeveynleri olarak çok heyecanlı ve birazda telaşlıyız. ne yiyeceğinden ne giyeceğine, oyuncaklarından ilerdeki ihtiyaçlarına kadar herşeyi ince eleyip sık dokumaya çalışıyoruz. Şu anki en önem verdiğimiz ise çocuk ayakkabı konusu. Bebeğimizin atacağı ilk adımlar çok önemli olduğu için hassas yaklaşıyoruz. edindiğim birkaç bilgiyi sizinlede paylaşmak istedim. umarım yardımcı olur. iyi günler :)

Öncelikle çıplak ayakla ayakta durma, sıralama, yürüme bebek için en önemli kazanımlardır. Ayakkabıyı erken dönemde giydirmek, ayakkabı için acele etmek veya tüm gün bebeği ayakkabı ile dolaştırmak doğru değildir.

Faydalı olduğunu düşünerek farklı ayakkabılar almak yerine çıplak veya çoraplı iken bebeği mümkün olduğunca güçlendirmek daha etkili olacaktır.

Hafif içe basmalarda, parmak ucuna basmalarda veya ayağı yanlara açarak yürüme formlarında tedavi edici, etkili bir ayakkabı yoktur. Böyle bir durumda bebeği değerlendirmeli, bebeklerde yapılacak çalışmalar belirlemelidir. Bu çalışmaları bebek ve çocuk konusunda uzman bir fizyoterapist kolaylıkla düzenleyebilir. Aileye öğretebilir.

Anne ve babalar bebeklerinin ilk adımlarını görmek için sabırsızlanırlar. Özellikle minik, şık kıyafetleri tamamlayan ilk adım ayakkabıları almak her ebeveynin heyecanla beklediği bir andır. Ancak önceliğimiz ayakkabı değil bebeğin sağlıklı olarak ilk adımlarını atarak yürümeye başlamasıdır. Peki bebekler ne zaman ayakkabı giymeli, ne tip ayakkabılar sağlıklıdır, bebeğin ilk ayakkabısı nasıl olmalıdır? Konunun detaylarına birlikte bakalım.